GÜNDEM

248. saatte Aleyna Türkiye’nin umudu oldu! Tam 11 gün sonra enkazdan çıkarıldı: Ekipler o anları anlattı!

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olarak yaşanan iki büyük depremin 11. gününde de mucize haberleri geldi. Peki 248. saatte mucize olarak kurtulan Aleyna’nın sağlık durumu nasıl? Tüm detaylar haberimizde.

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olarak yaşanan ve 10 ilde etkili olan büyük deprem felaketi sonrasında arama kurtarma çalışmaları devam ederken mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Depremin 248. saatinde 17 yaşındaki Aleyna enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Peki Aleyna’nın sağlık durumu nasıl? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

248. SAATTE GELEN MUCİZE

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi ve Kahramanmaraş Elbistan ilçesi olarak yaşanan 7.7 ve 7.6’lık iki büyük deprem 10 ilde büyük yıkımlara sebep oldu. Deprem felaketi sonrasında ekiplerin ve gönüllülerin arama kurtarma çalışmaları devam ederken 248. saatte mucize Kahramanmaraş’tan geldi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken apartman enkazında sağ bir insan olduğunu fark etmeleri üzerine yaptıkları titiz çalışmaları sonrasında Aleyna sağ olarak enkazdan çıkmayı başardı. Saatler sonra sağlığı gayet yerinde olarak çıkan 17 yaşındaki Aleyna bütün ülkenin yüzünü güldürdü. 

Depremin 248. Saatte Gelen Mucize

17 yaşındaki Aleyna Ölmez depremin 248. saatinde Kahramanmaraş Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı’ndan sağ olarak kurtarıldı. Aynı apartmanda bir mucize de AFAD ismi verilen kediden geldi. Enkazdan sağ olarak çıkarılan bütün canlılar herkese umut olmaya devam ediyor. 248. saatte depremden sağ olarak kurtarılan Aleyna Ölmez ilk müdahale ardından ambulans uçakla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi’ne sevk edildi. Uzmanların yaptığı ilk açıklamaya göre Aleyna’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu