GÜNDEM

Büyük Birlik Partisi Başkanı Destici’den EYT ve asgari ücrete dair sevindiren açıklama! ‘Yüzde 50 artış kesin’ diyen Destici ilk kez rakam verdi

Cumhur İttifakı üyelerinden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yarın açıklanacak asgari ücretle ilgili rakam verirken EYT konusunda da net açıklamalar yaptı. İşte, Başkan Destici’nin dikkat çeken açıklamaları…

Cumhur İttifakı üyelerinden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara’da organize edilen Bilgilendirme, İstişare ve Dayanışma Toplantısı’nda, basın mensuplarının karşısına çıktı. Gündemle ilgili önemli açıklamalar yapan Destici gündem oldu.

“YARIN EN AZ YÜZDE 50 ARTIŞ AÇIKLANACAK”

Destici, partisinin asgari ücrette refah payı ile beraber %50 artış önerisi yaptığını söyleyerek, “Son görüşmede iş dünyasının da bu rakamlara yaklaştığını biliyorum. Yarın minimum  %50’lik bir artışla, 8.000 TL’nin üstünde bir rakam olacağını umuyorum” dedi. Destici’nin söylediği %50 artışın gerçek olması durumunda asgari ücret 8250 TL olacak.

 asgari ücret zammı

“MAÇ İÇERİSİNDE KURAL DEĞİŞMEZ”

EYT konusuna da değinen Destici, maç içindeyken kural değişikliği yapıldığını  ve hak sahiplerine haklarının teslim edilmesi gerektiğini belirterek “Burada işverenlerin kıdem tazminatı endişesi var, ‘Bu kadar insan biranda emekliye ayrıldığında, biz bunların tazminatlarını nasıl ödeyeceğiz’ şeklinde. Burada da devlet, özellikle devlet bankaları aracılığı ile devreye girerek, işveren kardeşlerimizin rahatlatmasını sağlamalı ve bu sayede işçi ile işveren memnuniyet duymalıdır” sözlerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu