SAĞLIK

Bu yiyecekleri tüketirseniz kalp krizi geliyorum der! Yüzlerce kişide görüldü: Kalp krizi riskini dört katına çıkarak besinler

Her yıl milyonlarca insan kalp krizi ve kalp hastalığından ölüyor. Kötü sağlığın kalp krizi riskini artırdığı bilinmektedir. Bu konuda yapılan araştırmalar, diyetinizin kalp krizi riskinizi dört katına çıkardığını gösteriyor. Kalp krizi geçiren yüzlerce kişi, kriz geçirmeden önce aynı şeyi yediklerini itiraf ediyor. İşte sağlığınız için dikkat etmeniz gereken risk faktörleri…

Sigara, kolesterol ve diyabet gibi hastalıklar ve obezite, kalp krizi riskini artıran iyi bilinen faktörlerdir. Kalp krizi sağlığınızı ciddi şekilde tehlikeye atabilir ve ölümcül sonuçlara yol açabilir. Kalp krizi geçirenler, kalp krizi geçirmeden önce yaptıkları büyük hataları itiraf ediyor.

KALP KRİZİ RİSKİ DÖRT KATINA ÇIKIYOR

Kalp krizi riskini dört katına çıkarak besinler

 Uzmanlar, kış ayları için artış eğilimi gösteren ağır yiyeceklere karşı düşkünlük yapmadan önce iki kez düşünmeleri konusunda insanları uyarıyor. .Önceki araştırmalar, Noel döneminde kalp krizi sayılarının arttığını gösteriyordu. Önceki bir çalışma, alışılmadık bir biçimde ağır yemek tüketen kişilerin, yemekten sonra yaklaşık 2 saat içerisinde kalp krizi geçirme olasılığının dört kat daha fazla olduğu kanısını gösterdi.

Çalışmanın bir parçası olarak, New Orleans’taki doktorlar, 1.986 kalp hastalığı hastasına, sıkı bir taramadan önce hangi yiyecekleri yediklerini sordu. 158 kişi 158’i kalp krizi sonrası 26 saat içerisinde “ağır bir yemek” yediğini itiraf ederken 25 kişinin de 2 saat öncesinde çok fazla yemek tükettiğini söylediği belirtildi.

Kalp krizi, kalbe doğru ilerleyen kan akışının aniden kesilmesidir. Bu genellikle arter duvarlarında oluşan yağ birikintilerinden kaynaklanır. Ağır yemekler yemek bu sorunu şiddetlendirebilir.

AĞLI YEMEKLER KALBE YÜK BİNDİRİR

Kalp krizi riskini dört katına çıkarak besinler

Yağlı yemekler özellikle kalp için zordur. Alışılmadık derecede ağır bir yemek,, muhtemelen kan akışındaki değişiklikler, yemekten sonra artan kalp hızı ve kan basıncı ve yüksek kolesterol seviyeleri nedeniyle kalp krizi riskini artırabilir.

“Yüksek yağlı, yüksek karbonhidratlı yiyecekleri sınırlayın”

“Kalp hastalığına sahipseniz özellikle büyük öğünler, kutlamalar veya sevdiğiniz bir restoranda yemekteyseniz, yağ ve karbonhidrat içeriği yüksek yemekleri mutlaka sınırlayın.”

ŞİŞ BİR MİDE DÜZENSİZ KALP RİTMİ YARATABİLİR

Ayrıca şiş bir midenin kalbinizin daha hızlı atmasına ve düzensizleşmesine neden olabileceği söyleniyor. Aritmi adı verilen ritm deişikliği kalp krizi ya da kalp yetmezliği gibi bir sorununa yol açabilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu