GÜNDEM

Bakanlık düğmeye bastı! Ankara ve İstanbul arası 80 dakikaya düşüyor! Günlük 240 bin yolcu kapasitesi olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni projesini duyurdu. Ankara ve İstanbul arası yolculuk süresi 80 dakikaya düşecek. Yeni yüksek hızlı tren hattı için düğmeye basan bakanlık hattın 240.000 yolcu taşıma kapasitesi olacağını açıkladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde yapılan hazırlıklar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile devam ediyor. Ankara ve İstanbul arasındaki yolculuk süresini 80 dakikaya düşürecek olan yüksek hızlı tren hattı için hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni proje hakkındaki detayları açıkladı. Türkiye’deki ulaştırma altyapısına farklı bir boyuta taşıyacak olan yeni yüksek hızlı tren hattının fizibilite çalışmalarına başlandığı belirtildi. Yapılan çalışmaların ardından güzergah, yapılacağı yöntem ve temel atma töreni tarihleri belli olacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

350 KİLOMETRE HIZA ULAŞACAK

Ankara ve İstanbul arasında hizmet veren yüksek hızlı tren hattı 250 kilometre hıza ulaşabilmektedir.Yeni yapılacak proje kapsamında İstanbul ve Ankara arasını kısaltacak yeni yüksek hızlı tren hattının 350 kilometre hızla ulaşacağı belirtildi.

Bu sayede 5 saat süren yolculuk süresi 80 dakikaya kadar indirilecek. Yeni proje için hazırlıklar devam ederken ilerleyen süreçte çalışma hakkındaki detayları belli olacağı belirtildi.

Ankara İstanbul arası 80 dakika olacak

240.000 YOLCU KAPASİTESİ

Gerçekleştirilecek olan proje kapsamında 70’e yakın tünel yapılacağı ifade edilirken 40 civarında viyadük yapılması da planlar arasında yer alıyor.

Hattın tamamlanması ile birlikte günde 240bin yolcu kapasitesinin olacağı belirtilirken yıl içerisinde 88 milyona yakın yolcunun ulaşım sağlayabileceği aktarıldı. Yeni proje ile birlikte karadaki ulaşım yükü hafifleyecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu