SAĞLIK

Koronavirüs de yeni dönem başladı! Maske ve mesafe kurallarına geri dönüş! Vaka sayıları arttı tehlike başladı

2020 Mart ayında hayatımıza giren koronavirüs salgını zor dönemlere neden olurken son dönemlerde vakaların azaldığı düşünülerek maskeler çıkarıldı. Kış aylarının gelmesiyle beraber hastalıklarda artış gösterirken Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Alpay Azap koronavirüs vakalarının arttığında aynı zamanda maske ve mesafe kurallarının tekrar hayatımıza girmesi gerektiğine vurgu yaptı.

3 yıldır kovid-19 önlemleri sayesinde solunum virüslerinin dolaşamadığından toplumda genel bağışıklıklar azaldı. Maske ve mesafe kuralıyla beraber bu kışın atlatılması gerektiği uzman kişiler tarafından açıklandı. Koronavirüs vakalarında ciddi oranda artışlar başladı.

KORONAVİRÜS VAKALARINDA CİDDİ ARTIŞ

Okulların açılmasıyla beraber solunum yolu enfeksiyon hastalıkları da artış gösterdi. Kovid, grip gibi virüslerden korunmak için kapalı alanlarda maske kuralına uyulması gerektiği belirtildi. Uzman kişiler tarafından yapılan açıklamalar üzerine maske takılması gerektiği ifade edildi.

BELİRTİLER ARTTI VAKALAR ÇOĞALDI

Uzun zamandır dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını solunum virüslerinin dolaşmasıyla beraber bağışıklıklar azaldı. Bu kış daha çok hastalık çıkacağı belirtilirken hastalıkların daha ağır olacağına da vurgu yapıldı. Maske, mesafe, aşı ve havalandırma kurallarına uyulması gerektiğine ilişkin uyarılar yapılmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu