SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımları ne zaman başlıyor? Başvuru tarihi, branş ve kadro dağılımı detayları

Sağlık alanında tüm gözler 85 bin personel alım haberlerinde. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan müjdeli haber alan 85 bin kişinin işe alımıyla geri sayım başladı. Bakan Koca, 85 bin atamanın ne zaman yapılacağıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. 2022 yılında Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin son gelişmeleri yazımızda ele aldık. Peki, Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımları ne zaman başlıyor? İşte başvuru tarihi, branş ve kadro dağılımı detayları..

85 bin sağlıkçı atamalarının yapılmasına az bir zaman kaldı. 2022 yılı bitmeden 85 bin kişilik işgücünün açılacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alımların gerçekleştirileceği tarihiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Malatya’daki Battal Gazi Devlet Hastanesi’nin açılış törenine katıldı. Burada önemli açıklamalar yapan Bakan Koca, sağlık personel atamalarına ilişkin yeni bilgiler verdi. Bakan Koca, sağlıkçı atamaları için iznin Cumhurbaşkanlığı tarafından imzalandığını ve ÖSYM’ye gönderilme sürecinde olduğunu söyledi. Bakan Fahrettin Koca tedariklerin 3-4 hafta içinde başlamasının beklenildiğini de sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alım

EN ÇOK TIBBİ SEKRETER ALIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı, yeni atama çalışmalarında bugüne kadarki en yüksek rakamı belirleyecek. Bakan Koca, 18 Eylül tarihli açıklamasında, “32 bin polikliniğimiz, 32 bin tıbbi sekreterimiz olacak. Bu şekilde doktor daha çok hastaya odaklanacaktır. Doktorların daha iyi hizmet verebileceği bir ortam yaratıyoruz. 85 bin çalışanımız olacak. ” demişti.

85 BİN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Sağlık Bakanlığı personel alım kayıtlarının tüm detayları rehber doküman yayınlandığında duyurulacağı bildirildi. Başvuru tarihi, başvuru koşulları ve istihdam edilecek kadrolar ile ilgili detaylar henüz belirlenmedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu