2020 yılında Polis Özel Harekat olmak isteyen pek çok genç konu ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Lise mezunu olan gençler nasıl PÖH olacaklarını, başvuruları nasıl yapacaklarını ve gereken şartları araştırmaya devam ederken 2020 yılında PÖH alımı yapılıp yapılmayacağı da araştırılanlar arasında yerini alıyor.
2020 yılında da PÖH olmak isteyen binlerce genç resmi açıklamaları takip etmeye devam ediyor.

2020 yılı PÖH alımı yapılacak mı?
PÖH alımları 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında alımlarını Lise düzeyine çekmişti. Personel sayısının yeterli sayıya ulaşamaması sonrasında ise belirli dönemlerde PÖH alımlarına devam edilmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun PÖH konusunda halen eksikler olduğunu ve gerekli görüldüğü takdirde alımların yapılacağı açıklamaları adaylar için en merak edilen konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı son açıklamada Polis Özel Hareket (PÖH) alımlarının artık kurum içinden gerçekleşeceği belirtmesi sonrasında adaylar merakını gidermek için Süleyman Soylu’dan yeni açıklamalar bekliyor. Polislik görevini sürdüren kişiler için başvuruları açarak PÖH alımlarının yapılacağı söylemleri ise pek çok kişiyi düşündürüyor.
Lise mezunları nasıl PÖH olur?
Lise mezunlarının PÖH olabilmesi için öncelikle PMYO’ya girerek polis olmaları gerekmektedir. polisler için PMYO’da verilen eğitimleri başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra polis olabilirler. Polis olduktan sonra ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamaları sonrasında kurum içi PÖH alımlarını takip ederek başvuru açıldığında PÖH başvurusunda bulunabilirler. Gerekli tüm eğitimler yerine getirildikten sonra da polislikten Polis Özel Harekata geçiş yapabilirler.
Yav normal bir polis neden pöh olmak istesinki ya zaten adam polis dışardan alım yapın içerdekiler zaten polis saçmalık bu
Al1Z
Gerçekten Pöh olmak insana vatanını her konuda korumak ve hakkıyla görevini yapmayı sevdiren muhteşem bir meslek. Bende PÖH olup görevimi hakkıyla yapmak istiyorum ne olur yardımcı olun..
Vatan toprağını hainlerden korumak vatan icin seve seve can vermeyi hazırım poh olmak istiyorum yardımcı olun