İstanbul 21°
parçalı az bulutlu
04 Haziran 2020 Perşembe 11:06
Twitter hesap kalıcı olarak silme nasıl yapılır? Twitter tamamen kapatma işlemleri
Takip Et:

Dünyada ve ülkemizde milyonlarca kullanıcısı olan Twitter uygulamasında hesap silme işlemi merak ediliyor. Twitter, Facebook, Instagram uygulamalarıyla beraber en çok kullanıcıya sahip sosyal medya uygulamalarından biridir. Ancak bazı kullanıcılar hesaplarını kapatmak isteyebiliyor.

Twitter hesap silme nasıl yapılır?

Twitter hesabını açtınız ancak bir sebepten dolayı hesabınızı kapatmak istiyorsunuz. Twitter hesap silme işlemini kalıcı olarak yapmanın bazı yöntemleri vardır. Öncelikle Twitter hesabınızı silmeniz için uygulamaya bilgisayar üzerinden girmeniz gerekmektedir.

Ancak hesabınızı kalıcı olarak sildiğiniz takdirde bilmeniz gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle yeniden hesap açmak isterseniz aynı kullanıcı adını ve şifrenizi kullanamazsınız. Eğer kısa süreliğine kapatmayı düşünüyorsanız hesabınızı dondurmak daha iyi olacaktır.

Twitter hesap silme işlemi yapmadan önce verileri indirme

Twitter hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce verileriniz indirebilirsiniz. Verileri indir kısmına tıklayın ve ardından şifrenizle verilerinizi indirebilirsiniz. Verileri saklama işlemi için;


Uygulamaya giriş yapın.

Ardından ayarlar bölümüne girin.

Son olarak Twitter Arşivin kısmına girin ve verileri indir tuşuna tıklayın.

Twitter hesabını kalıcı olarak silme

Twitter kalıcı olarak hesap silme işlemi diğer sosyal medya uygulamalarına göre daha kolaydır. Hesap silme işlemi için sırasıyla;

  • Hesabınıza girin.
  • Daha sonra ayarlar kısmına girin.
  • Ayarlar kısmına girdikten sonra karşınıza ‘Hesap’ bölümü gelecektir, bu bölümde ‘Hesabını Devre Dışı Bırak’ butonuna tıklayın.
  • Karşınıza ‘bu hesap devre dışı bırakılacaktır’ uyarısı gelecektir.
  • Tüm istenenleri kabul ettikten sonra hesabınız tamamen kapanmış olacaktır.

Kapatılan Twitter hesabını tekrar açma

Twitter hesabınızı kapattıktan sonra yeniden açmak isterseniz, hesabınıza 30 gün içinde yeniden giriş yapabilirsiniz. Hesap kapatma işleminde 30 gün içinde tekrar giriş yaparsanız hesabınızın yeniden açılacağı uyarısı yapılacaktır. Bu nedenle kapattığınız hesabınıza 30 gün içinde yeniden girerseniz hesabınız yeninden aktif olacaktır.


Son Güncelleme: 04.06.2020 11:06
Takip Et:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.