EKONOMİ

Kredi kullanmak isteyenler dikkat! Yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak kredilerde üst limit 300 bin liraya yükseltildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurusunu yaptığı 100 milyar liralık esnaf paketi ile ilgili başvurular başlatıldı. Limiti artan ve faizi de 2 puan düşürülen krediler, Halkbank aracılığı ile esnaf ve sanatkara veriliyor. Halkbank, bu kapsamda her kesime destek olacağı düşünülen 4 farklı ürünü de devreye aldığını açıkladı. İşte hem üreten hem de istihdam sağlayan kesimlerin faydalanabileceği kredilerin detayları..

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunu tamamlayan genç girişimciler, esnaflar ve sanatkarlar, Halkbank’a Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmış projeleri sunmaları halinde yüzde 100 faiz indirimli kredi limiti 300.000 TL’ye çıkarıldı. Diğer taraftan, geleneksel (popüler) bitki üretimine yüzde 100 faiz indirilecek olan yatırım ve işletme kredilerinin üst limiti 200.000 okunmaya yükseltilmiştir.

YÜZDE 100 FAİZ İNDİRİMLİ DESTEK KREDİSİ

Yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak kredi

Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi’nin esnaf ve sanatkarlara kredi verilmesine ilişkin kararında değişiklik yapan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu nedenle KOSGEB burslarından ve faizsiz kredi yardımından yararlananlar hariç olmak üzere KOSGEB’in başlangıç ​​başvuru eğitim kursuna katılmış ve başvuru sırasında 35 yaşını doldurmamış genç girişimciler, esnaflar, ve sanatkarlar, KOSGEB onaylı göndermeleri halinde bankadan 300.000 liraya kadar yüzde 100 faiz indirimi uygulanacaktır.

Değişiklik öncesi 30 yaşını doldurmamış esnaf ve sanatkarlara 100.000 liraya kadar faizsiz kredi veriliyordu. Kredili tüccarlar ve sanatkarlar, yılda 3 adede kadar indirimli krediden yararlanacak ve sürekli geri ödemeli indirimli kredi hesaplarının toplam sayısı üçü geçmeyecek. Daha önce, bu sayı sadece iki ile sınırlıydı. Bu Karar 11 Ekim 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

GELENEKSEL BİTKİSEL ÜRÜNLERİ İÇİN FAİZ SINIRLAMASI

Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra ARTIRILIR. Bu nedenle geleneksel (popüler) şifalı otların üretimi için 200.000 liraya kadar olan yatırım ve işletme kredilerinde yüzde 100 faiz indirimi uygulanacaktır.

Değişiklik öncesi faizsiz kredi olanağı sadece 100 bin liraya kadar olan kredilerde sağlanıyordu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu