GÜNDEM

Fiyatlar fırladı: İkinici el araçlarda en ucuzu 1.000 TL’nin üzerinde!

Araç fiyatlarının artmasıyla birlikte araç ekspertiz yönetiminin fiyat listesi de arttı. Ekspertizlerin fiyat tarifeleri neredeyse 3 bin TL’yi buldu.

İkinci el araba fiyatları hızla artıyor ve ekspertiz yaptırmak oldukça pahalı hale geliyor. Daha önce 200-300 lira değerinde olan otomobillerin artık 3 bin liraya kadar değer biçilmeye başlandı. İşte, araç değerlendirme fiyatının güncel durumu hakkında detaylı bilgiler..

Vatandaşlar araç almadan önce ekspertiz ücretlerini düşünmeye başladı. Ekspertiz ücreti yükselmiş, bazı firmalar detaylı araç muayenesi yaptırmak için 3 bin lirayı bulmuş durumda. Aracınızı bir ekspertiz merkezine götürüp ekspertiz yaptırırsanız ortalama fiyat 850 liradan başlıyor ve ek paketlerle birlikte 2.000 liraya kadar çıkıyor.

OTOMOBİL EKSPERTİZ ÜCRETLERİ İÇİN TAVAN FİYAT TALEBİ

Ekspertizlerin fiyat tarifeleri neredeyse 3 bin TL

Ücretler arttıkça, değerlendirme firmaları garantiler ve sigorta seçenekleri sunmaya başladı. Şirket başkanı Orhan Ağca, bu seçeneklerle ilgili yaptığı açıklamada, “Kişiler istedikleri zaman ücretsiz ekspertiz yaptırabiliyor, motor, mekanik ve elektrik sektörleri garanti altına alınıyor” dedi.

Ekspertiz ücretlerindeki hızlı yükselişin ardından tüketiciler şişirilmiş fiyattan en yüksek fiyatı belirlemek istiyor.

200-300 TL’DEN 3 BİN TL’LERE KADAR ÇIKTI

Ekspertizlerin fiyat tarifeleri neredeyse 3 bin TL

 İMAŞ Derneği Başkan Yardımcısı Anıl Şentürk, değerlendirme ücretlerinin ikiye, hatta üçe katlandığını açıkladı. Şentük konuya ilişkin açıklamasında “Araba satın almak isteyen vatandaşlara her zamanki tavsiyemiz, yetkili bir kullanılmış araba bayisinden alışveriş yapmalarıdır. Ekspertiz yaptırmadan araba satamayız.” ifadelerini kullandı.

Uzmanlara danışan vatandaşlarm ise son durumları şu sözlerle özetledi:

“Fiyat tabii ki oldukça yüksek, biz 2 bin lira ödedik ama şimdi genelde 500 lira peşin veriyoruz. Fiyatlar yükseliyor, bazı firmalar 3 bin ile 3 bin 200 lira arasında fiyat belirliyor. Kısaca en ucuzu 1000 lira diyebiliriz. “

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu