EKONOMİ

Emekli maaşı olan bayram edecek! Bu banka şubeye gelene maaş+ 7500 TL’yi trink ödeyecek!

Garanti BBVA’dan emekli vatandaşların yüzünü güldürecek müjde! Ne kadar promosyon verilecek? İşte detaylar…

Garanti BBVA’dan emekli vatandaşlar için müjde verildi. Şubat ayı emekli maaşlarında değişiklik yapıldı. Bu değişiklik ile birlikte 7 bin 500 lira verileceği duyuruldu.

2023 yılının gelmesiyle birlikte emekli ve memur maaşlarına zam yapılmıştı. Bu zamlarla birlikte bankaların vereceği emekli promosyonları merakla beklenmeye başlandı. Özel bankalar arasında yer alan Garanti BBVA’dan promosyonlar için yeni bir adım geldi.

Artan enflasyon, geçen senenin ocak ile temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına zam gelmesine yol açmıştı. Bunun üzerine hem özel bankalar hem de kamu bankaları farklı promosyon fırsatları hazırlamaya başlamıştı.

Yeni yılda emekli ve memur maaşlarına yapılan yüzde 30’luk zammın ardından, Garanti BBVA emekli maaşını aktaranlara özel 7 bin 500 liralık ödeme yapacağını duyurdu.

emekli maaşı

BAĞ-KUR veya SSK ile emekli olacak vatandaşlar SGK müdürlüklerine ulaşarak ya da e-Devlet aracılığıyla tahsis talep ve beyan taahhüt belgesi üzerinde Garanti BBVA’yı seçerek bu fırsattan faydalanabilirler. Emekli sandığı üzerinden emekli olacak vatandaşlar ise çalıştıkları kuruma vermeleri gereken emeklilik dilekçesi üzerinde Garanti BBVA’yı seçerek aynı şekilde kampanyadan faydalanabilirler.

Garanti BBVA kendi sitesinde yaptığı açıklamada; emekli maaşı 3 bin 500 liraya dek olan emeklilere 3 bin 600 lira, 3 bin 500 – 7 bin 500 lira aralığında maaş alan emeklilere 4 bin 200 lira, 7 bin 500 – 10 bin lira aralığında maaş alan emeklilere 5 bin 400 lira, 10 bin lira ve daha fazla maaş alan emeklilere ise 6 bin liralık promosyon verileceğini duyurdu. Açıklamada, fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşların 1-28 Şubat günleri arasında başvurmaları gerektiği ya da maaşlarını 3 sene Garanti BBVA’dan alacaklarını taahhüt etmeleri gerektiği bilgisi de yer aldı.

Garanti BBVA

Buna göre, promosyonların müşteri hesabına ulaştırılması ile birlikte taahhüt süresi başlıyor. Ödemeler SGK tarafından kararlaştırılan kurallar kapsamında yapılacak. Eğer vatandaşların birden çok emekli maaşı varsa, bu maaşların totali hesaplanacak ve  tutara göre tek bir ödeme gerçekleştirilecek. Vatandaşlar ‘Emekli Bankacılığı Promosyon Taahhütnamesi ‘ne imza attıktan sonra Garanti BBVA’ya ilk ödemenin yapılması durumunda ilk 3 iş günü içinde promosyon ödemeleri yapılacak. Belirlenen taahhüt süresi bitene dek banka değişikliği yapılamayacak. Garanti BBVA’dan yapılan açıklamanın devamı ise şu şekilde:

“Taahhüt süresi boyunca vefat dışında SGK tarafından promosyona konu gelir veya aylık ödemenin kesilmesi, gelir veya aylığın farklı bir kuruma taşınması, herhangi bir nedenle taahhüt süresi dolmadan taahhüdü sonlandırdığınızda promosyon ilişkisi de sonlandırılır. Bu durumda kalan taahhüt süresi göz önünde bulundurularak ödenen promosyon tutarı bankamızın yazılı bildirimine gerek kalmaksızın kıstelyevm yöntemi ile iade edilir. Emekli maaşını kuruşu kuruşuna çekmek isteyen müşterilerimizin işlemlerini Garanti BBVA ATM üzerinden Paracard ile yapması ve Para Çekme > Bakiyenin Tamamı adımlarını takip etmesi gerekmektedir. Uygulama işlem yapılan Garanti BBVA ATM’sinde bulunan madeni para stokuyla sınırlıdır. ATM’de yeterli madeni para bulunmadığında kuruşu kuruşuna ödeme yapılamayabilir. Maaşını bankamıza taşımak isteyen emeklimizden emekli maaşı haricindeki gelirleri için belge talep edilebilir. Dilerseniz siz de sadece nüfus cüzdanınızla size en yakın şubemize uğrayabilir ve emekli maaşınızı Türkiye’nin dört bir yanında yaygın Garanti BBVA şubelerinden ve Garanti BBVA ATM’lerinden dilediğiniz zaman kolaylıkla çekebilirsiniz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu