EKONOMİ

Bankada hesabı olanlar hemen kontrol etsin: 550 TL nakit yardımı yapılacak!

Devlet vatandaşlara önemli bir duyuruda bulundu. Yapılan duyuru kapsamında o kişilere 550 TL destek sağlanacak. Devlet desteğine dair detaylar da belirlendi. Ziraat Bankası hesabı olan vatandaşların hesaplarına ödeme yapılacağı açıklandı. Detaylar haberimizde…

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketlerinden ne yazık ki birçok şehrimiz de olumsuz bir şekilde etkilendi. 40 binden fazla vatandaş meydana gelen depremlerin ardından yaşamını yitirdi. Maddi ve manevi olarak birçok vatandaşımız da zarara uğradı. Deprem bölgesinde olan vatandaşların Ziraat Bankası hesabı olması halinde 550 TL devlet desteği sağlanacak.

ÖDEMELER ZİRAAT BANKASI’NDAN YAPILACAK

Yapılan duyuruya göre Ziraat Bankası üzerinden bölgede yaşamakta olan depremzedelere destek ödemeleri sağlanacak. Küçükbaş hayvanlar için 50 TL büyükbaş hayvanlar için ise 500 TL yem desteği verilecek. Hayvan sayısıyla orantılı olarak Ziraat Bankası hesaplarına ödemeler gerçekleştirilecek.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Meydana gelen depremlerin ardından deprem bölgesinde yaşamakta olan vatandaşlarımız için ayrı ayrı destek ödemeleri sunulacak. Büyükbaş hayvan yetiştiricilerine 500 TL, küçükbaş hayvan yetiştiricilerine ise 50 TL yem desteği ödenecek. Yardım ödemeleri yalnızca afet bölgesinde yaşamakta olan vatandaşlar için geçerli olacaktır.

ÖDEMELER DEĞİŞECEK

Hayvan yetiştirmekte olan vatandaşlar için ödenecek olan yem destek ödemeleri Ziraat Bankası hesaplarına yapılacak. Destek ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşların kayıt kontrolü yaptırması gerekmektedir. Ödemelerin büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısıyla orantılı olarak değişeceği duyuruldu.

hayvan destek

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu