FİNANS

Ekonomistler karar kıldı! Bu altcoin Bitcoin’i ezip geçecek

Bitcoin’in kripto dünyasının kralı olarak saltanatının sona eriyor olabileceğini ve diğer altcoinlerin fiyat performansı açısından onu geride bırakmaya hazır olduğunu öne sürüyor.

Son yıllarda Bitcoin, kripto para piyasasında baskın güç oldu. Fiyatı görülmemiş seviyelere yükseldi ve piyasa değeri diğer tüm dijital varlıkları geride bıraktı. Ancak bazı uzmanlar, Bitcoin’in kripto dünyasının kralı olarak saltanatının sona eriyor olabileceğini ve diğer altcoinlerin fiyat performansı açısından onu geride bırakmaya hazır olduğunu öne sürüyor.

 

Altcoin, Bitcoin’i Geçecek

Önde gelen iki ekonomist, Raoul Pal ve Chris Burniske, yakın zamanda hangi altcoin projesinin yakın gelecekte Bitcoin’i geçme olasılığının en yüksek olduğuna dair analizlerini paylaştı. Analizlerine göre, Bitcoin ile diğer altcoinler arasındaki fark, özellikle 2023 yılında hızla kapanmaya başladı.

Ethereum, Bitcoin’in hakimiyetine meydan okumaya hazır 

Daha önce ARK Invest’te kripto analistleri başkanı olan Burniske, Ethereum’un (ETH) bu yıl piyasada önemli bir hamle yapma olasılığı en yüksek altcoin olduğunu belirtti. Neredeyse 2 yıl süren konsolidasyonun ardından, Ethereum’un nihayet Bitcoin’in hakimiyetine meydan okumaya hazır olduğuna inanıyor. Burniske’nin analizi, piyasanın ABD’de yükselen enflasyon nedeniyle Federal Rezerv’in faiz oranlarında olası bir artışa hazırlandığı bir dönemde geldi. Burniske, Bitcoin gibi daha riskli varlıkların bu tür bir hareketten olumsuz etkilenebileceğini öngörüyor.

Ethereum

 

Ethereum’un Bitcoin’den finansal açıdan daha işlevsel 

Bu arada, Real Vision CEO’su Raoul Pal da son yazılarında Ethereum hakkında benzer analizler sundu. Pal, Ethereum’un Bitcoin’den çok daha karmaşık ve finansal açıdan işlevsel olduğuna ve özellikleri bakımından Bitcoin’i yakaladığına inanıyor. Bitcoin, hükümetlerin yozlaştırıcı etkisinden arınmış özerk bir para sistemi fikri üzerine inşa edilirken, Ethereum daha çok ABD ekonomisine benziyor; stake mekanizması ABD devlet tahvili satın almaya, DeFi sektörü ise daha riskli bankacılık sektörüne benzetiliyor. 

Kripto Para Piyasası Hızla Gelişiyor

Genel olarak, kripto para piyasasının hızla geliştiği ve Bitcoin’in hakimiyetinin Ethereum gibi diğer altcoinler tarafından potansiyel olarak tehdit altında olduğu açık. Bu tahminlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecek, ancak dijital varlıkların geleceğiyle ilgilenen herkes için ilginç bir zaman olduğu kesin.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu