ABD Başkanı Biden, Rusya kaynaklı ‘ulusal acil durum’ kararname sürecini uzattı!

Amerika Başkanı Joe Biden, kongreye aldığı bir son dakika kararını bildirdi. Biden, bildirisinde Rusya’nın kaynaklı olan “ulusal acil durum” ile ilgili hazırlanan kararnamenin uzatılma kararı aldığını belirtti. Rusya kaynaklı “Ulusal Acil Durum” Yürütme Kararnamesi’nin uzatılmasına ilişkin 15 Nisan 2021 tarihli karar ABD Kongresi tarafından kabul edildi.

ABD Başkanı Joe Biden, ulusal güvenlik için bir tehdit oluşturmaya devam ediyor değerlendirmesiyle Rusya’nın başlattığı “ulusal acil durumu” uzatma kararı aldı.

KONGRE BİLGİLENDİRİLDİ

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Biden, Rusya’nın 15 Nisan 2021’de ilan ettiği “ulusal olağanüstü hal” ile ilgili yürütme emrini ABD’nin ulusal güvenlik, dış politika ve ekonomi için tehdit oluşturmaya devam etmesinde dolayı uzatma kararı aldı.


RUSYA İÇİN SIRA DIŞI VE OLAĞANÜSTÜ TEHDİT VURGUSU

Başkan Biden, Rusya’nın başta ABD ve müttefikleri olmak üzere özgür ve adil seçimleri ve demokratik kurumların baltalanma çabaları kötü niyet taşıyan siber faaliyet durumları, uluslararası yolsuzluk yeşviki muhalifleri ve gazetecilere karşı hedef alma düşüncesi, ABD ulusal güvenliğinin kritik olan bölgesel güvenliğin zayıflaması, ” devletlerin toprak bütünlüğüne, ABD ulusal güvenliğine ve dış politikasına saygı gösterilmemesi de dahil olmak üzere uluslararası hukuk ilkelerinin ihlali ve ekonomi için “olağanüstü ve istisnai” bir tehdit oluşturmaya devam ettiğini ifade etti.

YÜRÜRLÜKTE KALMAYA DEVAM EDECEK

Bu nedenle Biden, 15 Nisan 2023’te sona eren olağanüstü halin bu tarihten sonrasında da kalması gerektiğini belirledi.

SOMALİ KAYNAKLI ULUSAL ACİL DURUM DA UZATILDI

Biden ayrıca Somali’den kaynaklanan ulusal acil durumu uzatma kararı aldı.

Somali’de süregelen istikrarsızlık ve terör tehditlerinin ABD’nin ulusal güvenliği ve dış politikası için tehdit oluşturmaya devam etmesi durumunda kaynaklı değrlendirme kaydeden Biden, 12 Nisan 2010’da Somali’de ilan edilen ulusal olağanüstü duruma dikkat çekti. Durumun uzatılması gerektiğini söyledi.

Exit mobile version