GÜNDEM

Görenler şaştı kaldı: 6 Şubat depremi tepeyi ortadan ikiye ayırdı!

Adıyaman’a bağlı Girik köyünde, Karamanmaraş merkezde 6 Şubat’ta meydana gelen deprem, yamacı ikiye bölen derin bir yarık oluşturdu.

6 Şubat Kahramanmaraş depremi, Adıyaman’ın Girik köyünde derin bir yarık oluşturarak yamacın ikiye bölünmesine neden oldu. Köyün muhtarlığını yapan Bayram Altun, bölgenin tarım yapılan bir tepe olduğunu belirterek, yarıkları ve çökmeleri gördüklerinde çok şaşırdıklarını söyledi.

6 Şubat depremi tepeyi ortadan ikiye ayırdı

Kahramanmaraş depreminden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman’da herkesi şaşkına çeviren bir görüntü ortaya çıktı. Kentin merkezine 18 kilometre kadar uzaklıkta olan Girik köyündeki evler büyük hasar görürken köye yakın bir bölgede oluşan deprem hasarı görenleri hayrete düşürdü.

DEPREM TEPEYİ İKİYE BÖLDÜ

6 Şubat depremi tepeyi ortadan ikiye ayırdı

Köyün tarım arazisinde yer alan tepeler depremle ikiye bölündü. Bölgede çöküntüler dışında birkaç metre derinliğinde ve uzun çatlaklar oluştu. Drone tarafından görülen çatlaklar ve çöküntüler, depremin etkilerini gösterdi.

Köyün muhtarı Bayram Altun, depremde köydeki 15 evin yıkıldığını ancak can kaybı olmadığını söyledi.

6 Şubat depremi tepeyi ortadan ikiye ayırdı

Engebeli bölgelerde büyük çatlaklar oluştuğunu söyleyen Altun, “Deprem anında tarım arazisinde yaklaşık 100 metreye yakın çok büyük çatlaklar oluyor. Bir kusuru var mı bilmiyoruz fakat, buranın köy halkının kendini rahat hissedeceği bir yer olmasını istiyoruz. Depremin olduğu gece Adıyaman’daydım, sonra köye gittik. Kardeşim enkazın altında yatıyordu. Bu çöküşü 2 gün sonra gördük. Burası tepeydi ve çiftçilik yapılıyordu. Bu çatlakları ve çökmeleri görünce şaşırdık.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu