GÜNDEM

833 lira ödeyen kiracısına 5 bin lira istiyorum dedi, gözaltına alındı!

Adana’nın aylık kirasını 833 liradan 5 bin liraya yükselttiği iddia edilen ev sahibi tutuklanarak mahkemeye sevk edildi.

Adanalı 60 yaşındaki Aynur Kaya, 4 yıl önce İsmet Paşa Mahalli’ne taşındığı ve aylık 833 liraya oturduğu evin yıllık kontratının bittiğini ve sahibinin aylık 5 bin lira kira ödediğini iddia etti. Ev sahibinin evden çıkmadığı için kiracısının elektrik ve suyunun kesilmesini sağlayınca Kaya, polise gitti ve ev sahibinden şikayetçi oldu.

Ayrıca eşinden 20 yıl önce ayrıldığını, evde yatalak annesi ve kız kardeşi ile birlikte yaşadığını, devletin vermiş olduğu 6 bin lirayla geçindiğini söyleyen Kaya, bunu karşılayamadığını ifade etti.

833 lira ödeyen kiracısına 5 bin lira istiyorum dedi, gözaltına alındı

YILLIK KİRA BEDELİ 60 BİN LİRA

Bunun üzerine polis müdahale ederek 37 yaşındaki ev sahibi E.Ç.’yi gözaltına aldı. Ev sahibinin polise verdiği ifadede elektriğin ve suyun kesilmediğini, iki saat içinde bozulduğunu, Aynur Kaya’yı 4 yıldır idare ettiğini söylediği söylense de durum böyle değildi.. Yüksek kira istemediğini belirten E.Ç., ifadesinin alınmasının hemen ardından sağlık kontrolü için adli tıbba götürüldü.

Medya temsilcilerinin sorularına yanıt olarak yapılan haberlerin yalan olduğunu ve haksız yere tutuklandığını anlattı. Ev sahibi E.Ç. daha sonra mahkemeye çıkarıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu