GÜNDEM

‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasına söz verdiği parayı yatırmayanlar ifşa edilecek!

11 ili yerle bir eden depremin ardından 115 milyar 146 milyon 528 bin TL toplanan Türkiye Tek Yürek kampanyası düzenlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, başlatılan kampanyada bağışlanan 74 milyar 118 milyon 164 bin TL’sinin AFAD’ın hesaplarına aktarıldığını söyledi. Bu kapsamda 41 milyar liradan fazla bağışın henüz yapılmadığı anlaşıldı. AFAD ise, vaat edilen miktarı ödemeyenlerin netleşmesi için bağışçıların listesini yayınlayacağı açıkladı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler, 11 eyalette büyük hasara yol açtı. Yüzyılın felaketinde on binlerce insan hayatını kaybederken, yüzbinlerce insan evsiz kaldı.

115 MİLYAR TL PARA TOPLANDI

Yaşanan afetin ardından yaraları sarmak için ortak yayın yapan bir TV kanalıyla birlikte Türkiye Tek Yürek kampanyası düzenlendi. Yaklaşık sekiz saatte toplanan bağış tutarı 115 milyar TL’yi geçti. Ortak yayın çerçevesinde 9,1 milyon adet SMS gönderildi.

'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına söz verdiği parayı yatırmayanlar ifşa edilecek!

HENÜZ 41 MİLYARDAN FAZLA BAĞIŞ YAPILMADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD adına yapılan bağış kampanyasından bahsetti. Oktay, “Türkiye’nin Tek Yürek kampanyası için taahhüt edilmiş olan 15 milyar 146 milyon 528 bin TL’nin şimdilik 74 milyar 118 milyon 164 bin TL’si hesaba yatırıldı. Önümüzdeki günlerde hesaplara geçeceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

BAĞIŞ YAPANLAR LİSTE HALİNDE YAYINLANACAK

Bu açıklamanın sonrasında bağış yapılan paraların söz verildiği gibi yapılmaması merak edildi. Edinilen bilgilere göre, AFAD, söz verip de yardım etmeyen kişilerle irtibata geçti. AFAD yetkilileri, “Bağışları desteklemek isteğe bağlıdır, herhangi bir zorunluluk yoktur. Bu sözü veren ve tutmayanlar için etik ve ahlaki durumlar ortaya çıkar.” diye konuştular.

Öte yandan AFAD’ın, vaatlerini yerine getirmeyenlerin ifşa olması için ileride ödeme yapacak kurum ve kuruluşların listesini yayınlayacağı biliniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu