GÜNDEM

Az önce duyuruldu! 2 hafta boyunca tamamen yasaklandı: 16 Mart’tan itibaren yeni dönem başlıyor

Siirt’te eylem, protesto ve yürüyüşe yasak! Ne kadar sürecek? Ne zaman başlayacak? Protestolar neden yasaklandı? İşte detaylar…

Siirt Valiliği tarafından alınan bir kararla, Siirt genelindeki açık alanlarda yapılacak tüm toplantılar, gösteri yürüyüşleri, oturma eylemleri ve mitingler gibi etkinlikler, 16 Mart’tan itibaren 15 gün boyunca yasaklanmıştır. Siirt Valiliği, vatandaşlara yasak kararını bildiren yazılı bir açıklama yapmıştır.

siirtte eylem yasağı

Siirt Valiliği, 16 Mart’tan itibaren 15 gün boyunca Siirt kentinde herhangi bir açık alan etkinliğine izin vermeme kararı aldı. Açıklamada, terör örgütlerine yönelik operasyonların devamı ve son zamanlarda yaşanan terör eylemlerinin etkisiyle önlem alındığı belirtildi. Yasaklama kararı, kamu düzeni ve güvenliği, kişi dokunulmazlığı, emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanmasının güçleşeceği endişesiyle alınmıştır. Suriye ve Irak’ta devam eden terör operasyonları ve son zamanlardaki terör eylemleri nedeniyle, valilik ve kaymakamlık makamlarının uygun gördüğü etkinlikler, resmi bayram ve anma günleri, resmi tören ve kutlamalar, kamu kurum ve kuruluşlarının geleneksel programları ve spor etkinlikleri hariç, her türlü açık yer toplantısı, gösteri yürüyüşü ve sesli/görsel faaliyetler gibi planlanan tüm eylemlere katılmak için il sınırlarına giriş yapacak araçlar ve bireylerin can, mal güvenliği, kişi dokunulmazlığı, emniyet ve kamu esenliğini riske atacağına dair ciddi belirtiler bulunduğundan her türlü açık alanda yapılabilecek eylemler yasaklanmıştır.

siirtte eylem yasağı

Siirt Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye ve Irak’taki terör örgütlerine yönelik operasyonları ve son zamanlarda artan terör eylemleri nedeniyle alınan önlemler hakkında bilgilendirme yapıldı. Valilik ve kaymakamlık makamlarının uygun gördüğü etkinlikler hariç olmak üzere her türlü açık alan toplantıları, gösteri yürüyüşleri, oturma eylemi, miting, kitlesel cenaze merasimi, şenlik, konser, gösteri gibi etkinlikler, her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri-balon uçurtmak, dron, paramotor vb. her türlü hava faaliyetleri, el ilanı, sticker, broşür dağıtımı, afiş ve pankart asma, ticari faaliyetler hariç olmak üzere tüm etkinlikler, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C maddeleri gereğince 16 Mart 2023 saat 00.01’den 30 Mart 2023 saat 23.59’a kadar 15 gün boyunca yasaklanmıştır. Açıklamada, kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye atılması durumunda, ilimize gelecek toplu veya bireysel araç ve şahısların il sınırlarına girişlerinin de yasaklanabileceği belirtilmiştir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu