GÜNDEM

Bakan Dönmez’in yeni açıklamalarıyla birlikte vatandaşın yüzü gülecek. Büyük indirimler yolda…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayinin kullanmakta olduğu doğal gaza ile indirim yapıldığını tekrarlayarak, “Eğer fiyatlarda düşüş devam ederse Mart ayı içinde de bir indirim gerçekleşebilir.” sözlerini söyledi. Detaylar haberimizde…

Albayrak Medya’nın düzenlemiş olduğu Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nde konuşmacı olan Bakan Dönmez, Karadeniz gazi, yenilenebilir enerji, nükleer enerji, doğal gaz depolama, gaz merkezi, nadir toprak elementleri ve benzeri konuların ileride ciddi bir yer alacağını aktardı.

Karadeniz gazının mevcut rezervinin Türkiye’nin ortalama 30 senelik ihtiyacını karşılayacak büyüklüğe sahip olduğunu aktaran Dönmez, bu sürenin yeni keşiflerle biraz daha uzayacağını aktardı. Doğal gaz iletim, dağıtım, depolama işlerinin en az 50 sene hatta daha fazlasına karşılık geldiğini söyleyen Dönmez, “Yenilenebilir enerji hakeza, her bir tesisin en az 30-35 senelik kullanım ömrü mevcut. Biz bu anlayışı göz önünde bulundurarak Türkiye Yüzyılı’nın enerjisi ileriki yüzyıla taşıyacak vizyonun adına Yüzyılın Enerjisi dedik” sözlerini söyledi.

Karadeniz’de deniz tabanına toplam 42 ünitenin 33’ünü deniz tabanına indirildiğini söyleyen Dönmez, denizden gelen gazı karada da işleyecek Doğal Gaz İşleme Tesisi’nin inşasının da %90 oranında tamamlandığını ifade etti.

Dönmez, mevcut tesisin faaliyete başlaması için gereken fonksiyon testlerine de kademe kademe başladıklarını ve tekrar Ocak ayında deniz tabanında mevcut montaj çalışmalarını tamamlayarak, orada da ilk test çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

Fatih Sondaj Gemisi’nin Türkali-11 kuyusunda bulunan sondajı tamamladığı duyurusunu da veren Dönmez, “Böylelikle Faz-1 için gereken bütün kuyuların sondajını tamamlamış olduk” ifadelerini kullandı.

Çaycuma-1 kuyusunda bulunan keşiften sonra o bölgede de yeni sondaj çalışmalarının olacağı ve tespit kuyuları açılacağını belirten Dönmez, “Buralardan da milletimiz için yeni müjdeler duyurmayı umuyoruz. Bu müjdelerin devamı geldikçe ve dünyadaki fiyat oynaklığı azalmaya başladıkça bunları indirimli bir şekilde vatandaşlarımıza yansıtacağız.” dedi.

“MART AYINDA YENİ BİR İNDİRİM OLABİLİR!”

Birkaç gün önce, sanayide kullanılmakta olan doğal gaza %13 ile %16 indirim yapıldığını vurgulayan Dönmez, “Önümüzdeki günlerde serbest piyasadan elektrik alan büyük sanayi kuruluşlarımızın maliyetlerinde %15’e varan bir düşüş gerçekleşecek. Eğer fiyatlarda düşüş seyrederse Mart ayında da bir indirim gerçekleşebilir” açıklamasında bulundu.

Enerji

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu