EKONOMİ

AK Parti’den flaş asgari ücreti açıklaması! Milyonlarca çalışanı kapsıyor: 2023 yılında asgari ücret miktarı ne kadar olacak?

Bütün Türkiye bugün gerçekleştirilen asgari ücret görüşmelerine odaklandı. Milyonlarca işçinin maaşları 2023 için yeniden düzenlenecek. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise, 2023 asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Son günlerin en çok konuşulan konularının başında gelen asgari ücret görüşmelerinin üçüncüsü bugün gerçekleştirildi. TÜRK-İŞ görüşmede asgari ücrette isteyecekleri rakamı masaya koyarken, yapılan değerlendirmelerin sonucunda 2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı merakla beklenmeye başladı.

AK PARTİ’DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

İktidar tarafından asgari ücretle ilgili peş peşe açıklamalar gelirken bir açıklama da AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’dan geldi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya

Ali Özkaya yaptığı açıklamada, “Sanırım 7700 ile 7900 TL arasında bir ücret belirlenebilir. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız 8050’nin psikolojik sınır olan 8000’in üzerinde olduğunu söyleyebilir. İnsanlara 8.000.000’i sordum, iyi bir rakam dediler. Bu rakamdan işveren dışında herkes memnun. Esas olan enflasyonu kontrol etmek, gıda fiyat artışlarını kontrol etmektir. Bu bizim temel sorunumuz” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu