EKONOMİ

Memur ve emeklilere Ocak ayında ne kadar zam verilecek? Emekli maaşları ve Memur maaşları kaç TL olacak?

Ocak ayına kısa bir süre kala memur maaşları başta olmak üzere emekli maaşlarının ne kadar olacağı araştırılanlar arasında yerini almaya devam ediyor. Yapılan araştırmalarda başta zam miktarı merak edilenler arasında yerini alırken aynı zamanda zam oranın ne kadar olacağı da merak ediliyor.

Ocak ayının yaklaşması ile birlikte emekliler ve memurlar maaş zammı araştırmasına hız verdi. Pek çok kişi Ocak ayında gelecek zam miktarını merak ederken aynı zamanda 5 aylık enflasyon farklı ile ilgili hesaplamalarda hız kazandı. Yeni yılda gelecek zamlar ile ilgili hesaplamalar ve tablolar artık ortaya çıkarken yapılacak zam miktarı araştırılanlar arasında yerini almaya devam ediyor.

3 milyon 800 bin emekli ve 4 milyona yakın kamu personeli, işçiler ve EYT’liler iktidardan yapılacak araştırmalara kulaklarını açmış durumda. Ocak ayında emeklilik süresi dolan çalışanlarda emekli maaşlarına alacakları zamları merak ederken emekli ve çalışanlara ek olarak 65 yaş aylığı alanlar, dul ve yetimlerde gelecek zam miktarını araştırıyor.

maaş zammı

MEMUR V E EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI NE KADAR OLACAK?

Ocak ayında yapılacak zamlar sonrasında memur ve emekli kişilerin gelirlerinde ciddi artışlar olacağı konuşulanlar arasında yerini almaya devam ediyor. Kasım ayı enflasyon açıklamaları ile birlikte ortalama ne kadar artış olacağı ile ilgili ipuçları verilirken TÜFE’nin kasım ayında yıllık yüzde 84,39, aylık ise yüzde 2,88 olarak açıklanması maaş zamları bekleyenleri heyecanlandırdı. Memurlara 2022 yılının ikinci çeyreğinde verilen zam oranı yüzde 15,11’e ulaşırken Aralık ayı enflasyon açıklamaları da memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamların belirlenmesinde önemli bir kriter olacak.

KASIM AYI ENFLASYON ORANLARI AÇIKLANDI

Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere ücretlendirmeler için çok önemli bir kriter olan Enflasyon oranları Kasım ayı oranlarının açıklanması ile 5 aylık farkı ortaya koydu. Buna göre 4 aylık enflasyon açıklamalarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam %14,04 olurken Kasım ayının açıklanması ile birlikte oran %15,11’e yükseldi.

6 aylık enflasyon açıklamaları ile birlikte maaşlara ne kadar zam geleceğinin kesinleşmesi beklenirken Kasım ayı enflasyonu verilecek zam için zemin oluşturdu.

maaş zamları oranları

MAAŞ ZAMLARI NE KADAR OLACAK?

Memurlara 2022 yılının ikinci yarısında %7’lik bir zam teklifi yapılırken enflasyonun verilen zam miktarından fazla olması zamların %15,11’e ulaşmasına neden oldu. Bu oran sadece 5 aylık süreci oluştururken Aralık ayı enflasyon açıklamaları ile oranların güncellenmesi bekleniyor. Aralık ayında enflasyonun düşmesi sonucunda %15,11 olan oranın düşmesi beklenirken enflasyonun yükselmesi durumunda oranlar enflasyona bağlı olarak yükselecek.

3600 EK GÖSTERGEDE EK ZAM AÇIKLAMALARI

Dünya genelinde yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor. Büyümeler maaş zammı olarak çalışanlara verilirken aynı zamanda memur ve emeklilerine 3600 ek gösterge zamlarının yapılacak da açıklananlar arasında yerini aldı.

Ocak ayında yapılacak zamların 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanması beklerken zam miktarı ve enflasyon verilerinin birlikte açıklanması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu