EKONOMİ

Altın alıcılarının merakla beklediği gün geldi! 7 Aralık tarihini işaret eden İslam Memiş’ten ‘Hayırlı Olsun’ mesajı..

Altın talep etme ile yakından ilgili olan bu uygulama bugün hayata geçirildi. Darphane, Reşat Beşli’yi 104 yıl aradan sonra ilk kez 7 Aralık Çarşamba gününden itibaren satacak. Mali piyasalar uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamada, Darphane’nin piyasaya sürdüğü reşat altın hakkında detaylar verdi.

Altın fiyatlarının fırlamasının ardından Darphane’den bir hamle daha geldi. Anadolu’nun gözdesi Reşat Beşli satışa çıkaran darphane 104 yıl sonra ilk kez üretime başladı. Finansal piyasalar uzmanı İslam Memiş ise darphanenin 7 Aralık’ta açılışını yapacağı Reşat Beşli’nin altın sorununu çözdüğünü söyledi.

KUYUMCULAR REŞAT BEŞLİYİ DARPHANE’DEN TALEP EDEBİLİRLER

İslam Memiş

Reşat Beşli, 7 Aralık’ta piyasaya sürülecek. Kuyumcular, Darphane’den Reşat Beşli altını çekincesiz olarak külçe karşılığında talep edebilirler. Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, Darphane’nin 7 Aralık Çarşamba günü piyasaya sunacağı reşat altın ihracına ilişkin bir açıklama yaptı. Memiş açıklamasında “Reşat Beşli ziynet altını şu anda Darphane tarafından basılmaktadır. 7 Aralık 2022 tarihinden itibaren piyasada dolaşan Reşat Beşli 22 ayar olacaktır. 21 ayar ve düşük ayar olmayacaktır. Hayırlı olsun.” dedi.

Daha önce işleme için 2 bin ila 3 bin lira ödendiğini söyleyen slam Memiş, piyasaya çıkan Reşat Beşibiryerde altınlarının yüzde 90’ının 21 ayar veya daha az olduğunu belirterek 22 ayar (orijinal) Reşat Beşibiyer altını almak için 2-3 bin lira işçilik gerektiğini ifade etti. Memiş, konuşmasında ayrıca; darphane’nin 7 Aralık’ta açılışını yapacağı Reşat Beşibiryedenin, altın sorununu çözdüğünü kaydetti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu