TEKNOLOJİ

487 milyon WhatsApp kullanıcısının kişisel verileri çalındı: Satılığa çıkarılan verilerden 19 milyonu Türk!

Bir hacker forumunda yayınlanan bir ilana göre 84 ülkedeki 487 milyon WhatsApp uygulamasını kullanan kullanıcıların telefon numaraları satışa çıkarıldı.

Meta’nın anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, tüm dünyada aktif kullanıcılara sahip. Ancak kullanıcı sayısının fazla olması nedeniyle güvenlik sorunları da ortaya çıkmaktadır. Geçmişte sık sık güvenlik sorunlarıyla karşılaşan WhatsApp’ın şimdi de 500 milyon kullanıcının verilerini çaldığı ortaya çıktı.

487 milyon WhatsApp kullanıcısının kişisel verileri çalındı

487 milyon WhatsApp kullanıcısının verileri, bir hacker forumunda yayınlanan bir ilanla satışa sunuldu. Yapılan açıklamaya göre çalınan veri tabanında sadece kullanıcı telefon numaraları bulunuyor. Haber kaynağı Cybernews, bilgisayar korsanlarından kanıt olarak örnek veriler istedi. Test için 1097 ABD ve 817 İngiltere’ye kaydedilen telefon numaralarının doğru olduğu onaylandıktan sonra hepsinin WhatsApp kullanıcısı olduğu onaylandı.

META, ABD’NİN SOSYAL MEDYA OPERASYONUNU İFŞALADI

487 milyon WhatsApp kullanıcısının kişisel verileri çalındı

Meta, ABD ordusunun sahte bir sosyal medya operasyonunu ifşa etti. Amerika Birleşik Devletleri ile bağlantılı kişiler sahte hesaplar oluşturdu. Mısır, İtalya ve Amerika Birleşik Devletleri çalınan verilerden etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye’de 19 milyon WhatsApp kullanıcısının veritabanına kayıtlı olduğu söyleniyor. İşte tüm ülkeler ve etkilenen kullanıcı sayısı:

Ülke-Kullanıcı sayısı

487 milyon WhatsApp kullanıcısının kişisel verileri çalındı

487 milyon WhatsApp kullanıcısının kişisel verileri çalındı

Meta henüz konu hakkında yorum yapmadı. Çalındığı iddia edilen veriler gerçek ise uygulamaya kayıtlı olan kullanıcıların yaklaşık olarak dörtte birinin etkilendiğini söyleyebiliriz. WhatsApp’ın 2 milyardan fazla kullanıcısı var ve bilgisayar korsanları veritabanlarında yalnızca aktif hesapların olduğunu iddia ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu