GÜNDEM

MSB, 18 ilde 89 ayrı meslekten 1098 personel alacak! Son başvuru tarihi yaklaşıyor..

Milli Savunma Bakanlığı’nın 18 il ve 89 meslekten işçi alımını açıklamasının ardından Milli Savunma Bakanlığı’nın personel alımına ilişkin hüküm ve tarihler gündeme geldi. Milli Savunma Bakanlığı’na katılmak isteyenler, 21 Kasım’dan itibaren İŞKUR üzerinden Milli Savunma Bakanlığı’na başvurabilecek. 2022 MSB personel alım başvurusu ile ilgilenenler için işte detaylar..

Milli Savunma Bakanlığı, 18 ilde 89 farklı meslekten 1.098 kişiye istihdam sağlayacağını açıkladı. 21 Kasım’dan itibaren Milli Savunma Bakanlığı’na yapılan başvurular İŞKUR üzerinden alınmaya başlandı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi birçok il, MSB istihdamına başvurmak için KPSS şartı aranmamaktadır. MSB personel alımı başvuru ekranı ve koşulları ile ilgili detaylar haberimizde..

MSB İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI BAŞLATILDI!

MSB, 18 ilde 89 ayrı meslekten 1098 personel alacak

 Milli Savunma Bakanlığı, 18 ilde 89 mesleğe alım yapacağını duyurdu. 21 Kasım’da başlayan MSB alımları 25 Kasım 2022’ye kadar devam edecek.

1098 İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

MSB’ye personel alımı İŞKUR üzerinden yapılmaktadır. İş ilanında yer alan şartları taşıyan adaylar eube.iskur.gov.tr ​​adresindeki “İş Arayan” linkinden T.C.’ye başvuru yapabilirler. Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak başvurunuzu Milli Savunma Bakanlığı’na iletebilirsiniz. Ayrıca başvuru işlemi Alo 170 hattı veya servis noktalarında da yapılabilmektedir.

89 MESLEKTEN PERSONEL ALIM SINAVLARI HANGİ TARİHTE?

Başvuruları olumlu bulunan adaylar, 8 Aralık’ta yapılacak kura ile sözlü veya uygulamalı sınava davet edilecek.

MSB PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Savunma Bakanlığı alımına KPSS şartı gerekmiyor. En az ilkokul ve üniversite mezunu olan adaylar, MSB alımı için başvuruda bulunabilirler. Başvuru sahibinin istediği mesleki sertifika ve belgeleri ibraz etmesi gerekmektedir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak;

2. Son başvuru tarihinde 18 yaşında olmak ve ilanın yayınlandığı tarihte 36 yaşını doldurmamış olmak.

3. Milli güvenliğe karşı suçlar, Anayasal düzene ve işleyişine karşı suçlar, Milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, gasp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, caiz olsa dahi, zina, dolandırıcılık , herhangi bir ciddi iflas, zimmete para geçirme, suç varlıklarını aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giymiş olmak.

4. Millî Güvenlik Kurulunca milletin millî güvenliğine aykırı hareket ettiğine karar verilen hiçbir teşkilat, örgüt, grup ve terör örgütüne üye, iştirak, iştirak ve iltisak olmamak.

5. Terör örgütleriyle işbirliği yapmamış, terör örgütlerine destek vermemiş, kamu kaynaklarını ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemek için kullanmamış, ve bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.

6. Kamusal alandaki haklarını kullanmaktan men edilmemiş olmak.

7. Askerlik hizmeti ile ilgili olmamak (tamamlama, tecil veya muafiyet).

8. SGK’dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı veya maluliyet aylığı almamış olmak.

9. İş piyasası gerekliliklerinde belirtilen konuları son başvuru tarihine kadar tamamlamak veya ilanda belirtilen mesleki yeterlilikleri/sertifikaları son başvuru tarihine kadar elde etmek ve belirtilen diğer özel gereksinimleri (mesleki yeterlilik alma hakkına rağmen) sağlamak, sertifika veya ustalık belgesi, son başvuru tarihine kadar belge teslimi).

10. İş yeri rüçhanına sahip olan adaylardan yukarıdaki Yönetmeliğin 5 inci maddesinin 1 inci fıkrasında belirtilen rüçhanı gösterir belge almak.

11. Mücbir sebepler dışında ayrıcalıklı muameleye hak kazananlar, istenen ihbara uymayanlar, sınavlara girmeyenler, işe alınmayı reddedenler veya tam kadro olarak yerleştirilenler zaman memur, savunma; Bakanlığın davetine rağmen öncelik hakkı ortadan kaldırılacaktır.

12. Kamu kurum ve kuruluşlarına disiplin cezası verilmesine ilişkin kanun nedeniyle ihraç edilen veya işten çıkarılanların başvurularını kabul edilmeyecek.

13. Her aday İŞKUR’da yayınlanan listede belirtilen ilanlara (iş ve meslekler) başvurabilir. Birden fazla görev için başvuran kişilerin veya işleri Savunma Bakanlığı Genel Bütçesinden ödenen çalışanların başvurularını kabul edilmeyecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu