EKONOMİ

Destek ödemeleri ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırıldı!

Dünya çapında yaşanan ekonomik kriz bütün ülkelerde etkisini göstermeye devam ediyor. Enflasyon ile birlikte birçok ürüne zam yapılırken bu durum vatandaşları da fazlasıyla üzüyor. Ekonomik durumu olmayan vatandaşlar bu süreçte zorlanırken vatandaşların yardımına ise devlet koşuyor. İhtiyaç sahibi ailelere yapılan destek ödemeleri merak ediliyor. İşte destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Günlük yaşantısında pek çok sıkıntı ile karşı karşıya olan vatandaşlar devlet desteklerinden yardım alıyor. Belirlenen şartlara uygun olan aileler destek ödemelerinden yararlanabilmektedir. Devlet tarafından sağlanan ödemeler için araştırmalar devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerinin yatırıldığını açıkladı. İşte destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

DESTEK ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR

Aile bütünlüğünün önemli olduğunu belirten Bakan Derya Yanık, ihtiyaç sahibi aile ve çocuklar için ödemelerin devam ettiğini açıkladı. Artan enflasyon ile birlikte birçok farklı ödemede bakanlık çerçevesinde ailelere ulaştırılıyor. Ailelerin ev giderlerine yetişebilmesi için yapılan ödemeler yakından takip ediliyor.

SED ödemeleri

Çocukların ekonomik nedenlerden dolayı ailelerinden kopmaması gerektiği belirtilirken, destek ödemelerinin de devam edeceği aktarıldı. Çocukların aile içerisinde bir bütün olması amaçlanırken Bakan Yanık, çocuklara hem maddi hem de sosyal kültürel açıdan yapılan pek çok farklı destek ödemesi olduğunu söyledi. SED destek paketi adı altında yapılan aylık ödemeler kapsamında çocuklar başta eğitim olmak üzere pek çok farklı ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

KASIM AYINDA NE KADAR ÖDEME YAPILDI?

Kasım ayı sonuna yaklaşırken toplamda 356.906.974 TL tutarında ödeme yapıldığı söylendi. Konu hakkında açıklama yapan Bakan Yanık, “Sosyal ve Ekonomik Destek’ten (SED) yararlanan ihtiyaç sahibi ailelerimizin hesaplarına kasım ayında toplam 356.906.974 TL yatırdık” şeklinde konuştu. SED yardımları kapsamında toplam olarak 153.000 çocuğun ödemelerden yararlandığı ifade edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu