YAŞAM

TOGG için nefesler tutuldu! ŞarjetTR çalışmalarında çalışmalarında sona yaklaşıldı! Yeni yılda hizmete açılıyor

TOGG geçtiğimiz haftalarda seri üretime geçti. Elektrikli araçlar arasında yer alan TOGG artık hayata geçiyor. Tanıtımları devam eden ilk yerli arabamız 2023 yılında satışa sunulacak. İşte TOGG hakkında merak edilen tüm detaylar…

Seri üretim aşamasına geçen TOGG, Mart 2023’te yollarda yer alacak. Türkiye’nin ilk yerli ve milli aracı olan TOGG’un enerji altyapısı devreye giriyor. Elektrikli araçların şarj edilmesi için yapılacak olan istasyonlar ŞarjetTR uygulaması EPDK tarafından geliştirildi. İşte TOGG hakkında merak edilen tüm detaylar…

YENİ DÖNEM ARAÇLAR HAYATA GEÇİYOR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrikli şarj istasyonları için çalışmalarını başlattı. Uzun süredir gündemde yer alan konu hakkındaki detaylar araştırılmaya devam ediyor. Kurum ve sektör temsilcileri ile görüşerek ülke uygulamaları incelenmeye başladı. Şarj istasyonlarının hayata geçmesi ile birlikte şarj altyapısının genişlemesi ve tüm ülkeyi kapsayacak bütüncül bir şarj ağının oluşturulması amaçlanıyor.”Şarj Hizmeti Yönetmeliği” hazırlanırken ikincil düzenlemeler içinde yeni çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda araç sahipleri kaliteli ve güzel bir sürüşün keyfini çıkaracak. Yapılan uygulama ile birlikte vatandaşlar yavaş ve hızlı şarj seçenekleri ile hizmet alabilecek. Bu kapsamda hızlı şarj maliyeti yüksek gelen vatandaşlar bir saat olarak verilen molalarda yavaş şarj seçenekleri ile seyahat maliyetini düşünebilme imkanı buluyor.

Elektrikli Şarj İstasyonları

FİYATLARDA DÜŞÜŞ GÖRÜLECEK

Şarj işlemleri için ücret tarifesi serbest piyasa kapsamında belirlenecek. Belirlenen ücretler daha sonra vatandaşlar ile paylaşılacak. Büyük şarj istasyonları sabit müşterileri koruyabilmek için fiyatlarda indirim uygulaması yapabilecek. Örnek vermek gerekirse sürekli olarak kullanılan bir şarj istasyonu firmasının taşıt tanıma sistemi ile elektrik alan vatandaşlara normal fiyatlandırma üzerinden yüzde 25 indirim yapabilme şansı bulunacak. Rekabet ortamı oluşturacak bir fiyat politikasına da izin verilmeyeceği aktarıldı. Vatandaşların araçları evde şarj etmesi durumunda ise mesken için gerekli olan elektrik tarifesi üzerinden fiyatlandırma yapılacak.

TOGG Araç Şarjı

43 ŞİRKETLE ANLAŞMAYA VARILDI

Şirketler EPDK’dan aldıkları şarj işletmeci lisansı ile birlikte şarj istasyonları kurabilecek. Bu kapsamda şimdiye kadar 43 şirket şarj ağı işletme lisansı aldı. Türkiye’de şimdi 9650 adet elektrikli araç bulunmaktadır. Bu araçlar içinde 3640 adet halka açık şarj istasyonu yer alıyor. TOGG’un piyasada yer alması ile birlikte şarj istasyonları da artış gösterecek. Elektrik teknolojisi, akıllı şebeke, destek olacak diğer teknolojik uygulamalar ve batarya değiştirme istasyonları da EPDK tarafından yapılan çalışmalar kapsamında Hayata geçirilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu