DÜNYA

Pençe-Kılıç Operasyonu Yunanistan’ı rahatsız etti: Genelkurmay Başkanı Floros’tan Türkiye’ye çirkin gönderme!

Taksim’e yönelik hain saldırının ardından Suriye ve Irak’ın kuzey bölgesine başlatılan Pençe Kılıç Harekatı küresel alanda büyük yankı uyandırsa da Yunanistan Genelkurmay Başkanı Floros, gerçekleştirilen operasyonun Atina’ya bir mesaj olduğunu söyledi. Daha önce Türkiye’den bahseden Floros, Yunanistan’a savaş açmak isteyenlerin yeni bir maraton ile karşı karşıya kalabileceklerini aktardı.

Türkiye’nin Taksim’de 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı kanlı saldırının ardından Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik Pençe-Kılıç operasyonuna dünyadan büyük tepki geldi. Terör örgütü gece yarısı başlayan operasyonda ağır darbe alırken, söz konusu operasyonun Yunanistan’ı endişelendiren “Atina’ya mesaj” olduğu yorumunu yaptı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros, Türkiye’de düzenlenen Silahlı Kuvvetler Günü kutlamalarında yaptığı konuşmada Türkiye’ye atıfta bulundu.

FLOROS’TAN ‘MESAJ’ AÇIKLAMALARINA VURGU

Genelkurmay Başkanı Floros'tan Türkiye'ye çirkin gönderme

General Konstantinos Floros, analistlerin Türkiye’nin düzenlediği operasyonu ‘Yunanistan’a mesaj’ olarak yorumlamasını övdü, ülkelerine savaş açmayı düşünenlerin yeni bir ‘maraton’la karşı karşıya olduğunu söyledi. Bu sözlerin Türkiye’ye dolaylı bir cevap olduğunu dile getirdi. Floros, konuşmasında “Yüksek ahlak, profesyonellik, kararlılık, sarsılmaz irade ve her şeyden önce silah gücü ve can ateşi, bizi kim tehdit ederse etsin, Yunanistan’ı güçlü, özgür ve bağımsız kılacaktır.” ifadelerini kulandı.

‘HER YUNANLI ÜLKESİNİ SAVUNMAK İÇİN SAVAŞIR’

Barış istediklerini ve bunun için çalıştıklarını anlatan Floros, şöyle devam etti: “Gelmek gibi ölümcül bir hata yapan herkes yeni bir Maraton, yeni bir Salamis, yeni bir 731 ile karşı karşıya kalır. Eminim tüm Yunanlılar bunu defalarca yapmıştır. Geçmişte ülkelerini savunmak için iyi savaşacaklar. Toprak parçaları, kayalar, hatta Yunan taşları. Onları almak için çok bedel ödendi.”

Genelkurmay Başkanı Federal Ordu subayına seslendi ve ona “Ülkemizi savunma cesareti atalarımızdan miras kaldı ve bunu herkes biliyor” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu