EKONOMİ

Kara para soruşturma iddiası Bakan Nebati’yi kızdırdı: Türkiye, FATF kara listesine alınamaz!

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, FATF’ın yyaımladığı basın bülteni hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, “Ülkemiz hakkında mali soruşturma açılması ve ülkemizin FATF kara listesine alınmasının söz konusu olmayacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bakanlık olarak kara para aklayıcılar, terör finansörleri ve her türlü suç çeteleriyle mücadeleye dün olduğu gibi bugün de kararlılıkla devam ettiklerini belirterek bu süreçte Türkiye’ye yönelik bir kara para soruşturması açılmasının veya FATF kara listesine alınmasının söz konusu olmadığını söyledi.

FATF KARA LİSTESİNE ALINMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR!

Maliye Bakanı Nureddin Nebati

Hazine Bakanlığı olarak kara para aklayıcılar, terör finansörleri ve her türlü suç çetesiyle mücadeleye dün gösterdiğimiz kararlılıkla bugün de devam ettiklerini vurgulayan Bakan Nebati, ülkemize uygulanan varlık barışı düzenlemeleri, ağ hataları ve eksiklikleri nedeniyle Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından eleştirilmediğini ifade etti.

Bakan Nabati’nin konuşmasına şöyle devam etti:

“FATF tarafından Ekim 2022’de yayınlanan bir basın açıklaması, Japonya’nın bu konuda ek ve proaktif önlemler aldığını açıkça kabul ediyor. Açıklamada, Türkiye’nin kara para aklama ve terörün finansmanı sistemlerini geliştirme konusunda yüksek düzeyde siyasi kararlılık gösterdiği ve bu yönde daha fazla adım attığı kaydedildi.

Diğer konuların yanı sıra, ülkenin bu suçlarla mücadelede insan kaynaklarını güçlendirdiği ve ülkenin risk profiline uygun yurt içi tecrit kararlarını uyguladığı belirtildi. Ayrıca ülkemiz, özel önem verilen ve ‘Big 6’ olarak adlandırılan FATF standartlarının tamamına yakın olarak derecelendirilmiştir.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu