EKONOMİ

Gram altının yeni fiyatı belli oldu! İslam Memiş yeni tarihleri işaret etti! Gram altında son durum

Gram altın fiyatında görülen yükselir hem vatandaşların hem de yatırımcıların dikkatinde yer alıyor. ABD enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte altın ve para piyasa şartlarında hareketlilik görülmeye başladı. Altın fiyatlarındaki son durum merak ediliyor. İşte merak edilen konu hakkındaki detay…

ABD enflasyon verilerine açıklarken altın ve para piyasaları da hareketlenmeye başladı. 3 ay önce ani ve sert düşüşler yaşayan altın fiyatlarının son dönemdeki yukarı yönlü hareketleri oldukça dikkat çekiyor. Gram altın fiyatları rekora koşarken ilerleyen süreçte altın fiyatlarında yaşanacak gelişmeler merak uyandırıyor. İşte merak edilen konu hakkındaki detay…

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Altının ons fiyatı, dolar endeksi ve ABD tahvil faizleriyle birlikte yükselişe geçti. Sınırlı Yükseliş içerisinde yer alan ons altın fiyatı en yüksek 1.766 dolar, en düşük 1.758 dolar seviyesinde yer aldı. Daha sonra yüzde 0.26 oranında yükseliş yaşayan altın fiyatı 1765 dolar olarak piyasada yer aldı.

Gram Altında son durum

Gram altın fiyatları ise 1053 TL civarında yer alırken, 1055 TL’ye yükseldi. Gram altın fiyatı yeni güne düşüş ile giriş yapsa da en yüksek 1057,97 TL, en düşük ise 1048,64 TL olarak görüldü. Dolar kuru ve ons altın fiyatının yukarı yönlü hareketleri gram altın fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Saat 10.58 itibari ile yüzde 0.43 oranında bir yükselme yaşayan gram altının fiyatı 1057,82 TL olarak piyasada yer aldı.Aynı süre içerisinde çeyrek altın 1.732TL, cumhuriyet altını ise 7.130 TL olarak görüldü.

BEKLENTİLERİ DOĞRULADI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, açıklamaları ile dikkatleri üzerinde toplamayı devam ediyor. Altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini belirten Memiş, yeni rakamları açıkladı. FED üyelerinin alacağı yeni faiz artırımı kararlarının şahin olmadığını dile getiren Memiş, beklenti ve açıklamaların dolar karşısında değer kaybeden bütün enstrümanlara yükseliş olarak yansıyacağını ifade etti. Yılın son çeyreği ve ilk çeyreğinin birbirine benzediğini ifade eden Memiş, beklentilerin bu yönde olduğunu vurguladı. Yeni yükselişlerin gündemde olduğunu söyleyen İslam Memiş, “Pariteler, altın ve gümüş gibi kıymetli metallerde artış devam edecek” sözlerini kaydetti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu