EKONOMİ

Doğalgaz ödemeleri hespalarda! Bakan Derya Yanık duyurdu: Başvuruda bulunan hanelere 2.500 TL destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda birçok kişiye doğalgaz destek ödemeleri yapılacağı duyuruldu. İhtiyaç sahiplerine yönelik yapılan bu yardım ödemelerinin ise ne zaman yapılacağı araştırma konusu oldu. Bakan Derya Yanık kış ödemelerinin başladığını duyurdu.

Bakan Derya Yanık, yaptığı açıklamada dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan ailelere havaların soğumasıyla beraber kış yardımlarının yapılacağı ifade edildi. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği ödemelerin ne zaman yapılacağı ise araştırılıyor. Doğalgaz destek ödemeleri için başvuruda bulunacak olan vatandaşların hesaplarını kontrol etmesi gerektiği belirtildi. İşte, doğalgaz ödemeleri yapılmaya başlandı.

336 BİN HANEYE DOĞALGAZ DESTEĞİ

İhtiyaç sahibi aileler için yapılan doğalgaz destek ödemelerinin yapılacağı açıklanırken başvurusu onaylanan toplamda 336 bin hane olduğu da belirtildi. Isı haritası ele alınarak yapılan incelemelerde yapılacak olan yardımlar 900 – 2.500 TL aralığında yer alacaktır. Bakan Derya Yanık, toplamda 336 bin haneye 271,7 milyon TL destek verileceğinin altını çizdi.

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMELERİ

Doğalgaz Tüketim Desteği kapsamında kış aylarının gelmesiyle beraber ihtiyaç sahibi kişilere destek ödemeleri yapılacağı müjdesi verildi. Destekten yararlanmak isteyenlere ise 900 – 2.500 TL aralığında ödeme yapılacağı belirtildi. Gün geçtikçe daha çok haneye ulaşmak hedeflenirken yeni çalışmalarında gündem de olduğu belirtildi.

Destek ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar ise e-devlet üzerinden başvurularını kolaylıkla yapabilir. Başvurusu onaylanan kişiler ise doğalgaz faturasıyla beraber PTT’ye giderek ödemesini alabilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu