GÜNDEM

Tokat Medical Park Hastanesi’nde infial yaratan görüntüler: Felçli hasta hemşire şiddetine uğradı

Tokat’ta özel bir hastanede hemşireler tarafından felçli hastaya yönelik şiddet görüntüleri infial yarattı. hemşirelerden birisinin kadın diğerinin de erkek olduğu anlaşılan görüntüleri görenlerin vicdanı sızladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, skandal görüntülerle ilgili yaptığı açıklamada soruşturma başlatılacağını duyurdu.

Tokat’ta faaliyet gösteren Medical Park Hastanesi’nde yaklaşık 5 ay önce çekilen hastalara yönelik şiddet görüntüleri geniş yankı uyandırdı. Görüntülerde iki yoğun bakım personelinin bilinci kapalı felçli bir hastayı dövdüğü görüldü. Görüntüler dikkatli incelendiğinde baygın halde yatan bir erkek hastanın yüzünü bir çarşafla örten birisi kadın diğeri erkek hemşirenin, ellerini hastanın ağzına ve boğazına bastırdıkları ve parmaklarını da gözlerinin üzerine baskı uygulayarak kapattıkları tespit edildi.

HASTA YAKINLARI TESADÜF ESERİ ÇEKTİ

Tokat Medical Park Hastanesi'nde infial yaratan görüntüler

Korkunç olay 6 Temmuz tarihinde Tokat Medical Park Hastanesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Tokat’ta tatil yapan 62 yaşındaki bir adam beyin kanaması geçirdi. Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapılan M.A. yakınları tarafından özel bir hastaneye yatırıldı. M.A. burada yapılan ameliyatın ardından yoğun bakıma kaldırıldı. Yakınları yoğun bakımda olduğu için ziyaretine izin verilmeyen hastaları, yoğun bakım kameralarından görüntülerin gönderildiği mesai sonrası ekranda görmek istedi.

Tokat Medical Park Hastanesi'nde infial yaratan görüntüler

Kayıtlı görüntüleri izleyen hasta yakınları gördükleri görüntüler karşısında şok oldular. Yoğun bakımdaki hastalara şiddet uygulayan hemşirelerin ekran kayıtları alındı ve müdahale edildi.

YOĞUN BAKIMDA BAŞINA GELEN ŞİDDETİ GÖRÜNTÜLERDEN ÖĞRENDİ!

Hastanede tedavisi devam eden M.A. iyileşmeye başlayınca yakınları ona şiddet gördüğü fotoğrafları gösterdi. Gördüğü şiddet karşısında neye uğradığını şaşıran M.A. soluğu Tokat Cumhuriyet Savcılığında aldı. M.A.’nın şikayeti “kovuşturmaya yer olmadığı” gerekçesiyle reddedildi. M.A. bu kez Sağlık Bakanlığı’na suç duyurusunda bulunurken, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusu gerçekleştirdi.

Tokat Medical Park Hastanesi'nde infial yaratan görüntüler

Diğer taraftan hastane yetkilileri iki çalışanı işten çıkardı. M.A. yaptığı açıklamada, olayın örtbas edilmesi gerektiğini ancak yasal haklarını sonuna kadar kullanmakta kararlı olduğunu söyledi.

BAKAN FAHRETTİN KOCA’DAN ŞİDDET AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, skandal olayla ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, bakanlığın hastane ile ilgili bir soruşturma başlattığını duyurdu.

Bazı personel tarafından dövülen hastaların görüntüleri rahatsız edici ve kabul edilemez olduğunu belirten Bakan Koca, bakanlığın ilgili hastanede derhal inceleme başlattığını ve bu konuda gerekenin kesinlikle yapılacağından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu